Ексклузивности, актуелности и медиум од доверба!

Благодарение на Северна, Македонија и Бугарија заедно ќе ги слават цар Самуил и Св. Кирил и Методиј

0 77

Цар Самуил, како и основоположниците на словенската писменост, Свети Кирил и Методиј, Св. Климент и Св. Наум и ќе се чествуваат заеднички со Бугарија, одлучи владата на вчерашната седница, прифаќајќи ги сугестиите за заедничко чествување на меѓувладината Комисија меѓу Македонија и Бугарија.

Следно што треба да се направи е комисиите да ги усогласат датумите за заедничките одбележувања.

Напиши Одговор

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.