Ексклузивности, актуелности и медиум од доверба!

Во штипските средни училишта запишани 612 ученици

0 109

Во првиот уписен рок во средните училишта во Штип се запишаа 612 ученици. Како што информира раководтелката на Секторот за образование и ЛЕР во Општина Штип, Билјана Казанџиска најмногу ученици се запишале во средното медицинско училиште (СОУ) „Јане Сандански“, каде што за 238 слободни места конкурирале 250 ученици, во средното електро-машинско училиште „Коле Нехтенин“ аплицирале вкупно 221 ученик, од кои најголем интерес има за информатичката и угостителската струка.

– Во штипската гимназија „Славчо Стојменски“ имаме 125 ученици, додека 16 ученици во средното текстилно улчилиште „Димитар Мирасчиев“. Инаку, во Општина Штип во средните училишта има слободни места за упис на 984 ученици од кои најмногу во „Коле Нехтенин“, односно можат да се запишат 340 ученици во трите струки машинска, електротехничка и угостителка , вели Казанџиска.

Годинава деветто одделение во петте основни училишта во општините Штип и Карбинци завршија 419 полуматуранти. Вториот уписен рок во средните училишта е на 24 и 25 јуни

Напиши Одговор

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.