Ексклузивности, актуелности и медиум од доверба!

Зоолошкиот затвор во Штип станува мачилиште за животните, срам и трагедија (ФОТО)

0 1,774

Згрозена македонската јавност, фотографии кои загрижуваат и разочаруваат!

Зоолошката во Штип, место живеалиште, претворена е во “преживеалиште” на животните.

Здружението за заштита на животни од Штип, преку својот Фејсбук профил се обрати кон јавноста:

Штипската таканаречена зоолошка, е претворена во логор на измачување и смрт. Мора под итно услови или да се носат животните кај има услови и да се затвори.

Мечката се маче веќе неколку години и којзнае уште колку ако некој нешто не превземе.

АЈДЕ ЛУЃЕ ДА СЕ АНГАЖИРАМЕ ДА ПОЧНЕМЕ СО МЕЧКАТА ДА ЈА СПАСИМЕ, ПА ПОСЛЕ И СИТЕ ОСТАНАТИ ЖИВОТНИ ВО ОВОЈ ЛОГОР НА СМРТТА.‬ ‪( инфо од прва рака, дивите свињи толку многу пораснале што не можеле да ги чуват веќе и ги заклале)!‬

Напиши Одговор

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.