Ексклузивности, актуелности и медиум од доверба!

Миленко: Албанци во Македонија има се помалку, а нивното влијание во власта е се поголемо

0 63

Статус на Миленко Неделковски:

Би размислил да гласам за оној што ќе вети дека ВЕДНАШ ќе спроведе ПОПИС на сите жители на Република Македонија, со задолжителен меѓународен мониторинг од експерти од Русија, Турција, Кина и Унгарија.

Пописот да биде строго испочитуван без попишување на оние со двојно државјанство (германско, швајцарско, австриско, српско, бугарско, косовско , албанско, босанско…).

Да се преброиме ние кои сме тука и кои сме САМО со наши документи.

Таков попис потоа да е задолжителен за (не)спроведување на Рамковниот договор (автоматско поништување) и промена на Територијалната поделба.

Скопје нема да е двојазично.

Со укинувањето на Рамковниот да престанат сите привилегии на фаворизираното малцинство, двојазичност…, да се отпуштат од работа примените по таа основа, да престане да важи Бадинтер во Собрание и на било кое друго место.
Да се вратиме во нормала. Бидејки сега сме во ситуација да албанци во Македонија има се помалку, а влијанието на албанците во власта е се поголемо!!! Обратнопропорционално.

Напиши Одговор

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.