Ексклузивности, актуелности и медиум од доверба!

Пенародвски за датумот: Не во јуни, ама наредниов период сигурно!

0 64

Очекувам на средбите во Брисел да добијам целосна потврда дека заложбите на сите чинители таму се во насока нашата земја да добие датум за почеток на преговори, вели во интервју за Дојче веле, претседателот Стево Пендаровски.

Тој утре со неговиот тим на соработници заминува во работна посета на Брисел, што е негова прва официјална посета по стапувањето на претседателската функција. Македонскиот претседател Стево Пендаровски во интервјуто ги споделува очекувањата од оваа посета, а ги презентира и неговите оценки околу најактуелното прашање – очекувањето на РМ да добие датум за почеток на преговори со ЕУ.

Притоа тој нагласи дека најголемиот предизвик во целиот процес е времето на чекање, односно факторот трпение.

Напиши Одговор

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.